2007-07-04

Agility och upplet

Häromdagen tränade Baron och Falstaff på Tomtens brukshundklubb, tillsammans med våra vänner storpudlarna Ebba och Wilma.

Vi brukar börja med ett lydnadspass, för att stärka hundarnas koncentration: platsliggning, inkallning, linförighet.

Baron får numera ta det mycket försiktigt med agilityn. Bara låga hopphinder, för att skona hans höfter, och sedan mera lustbetonad och motivationshöjande träning. Fast slalom slipper han inte ...

Det är lugnare för honom att leta upp apporter i en sökruta. Det tycker han dessutom är mycket roligt. Se så stolt han levererar en apport!


Falstaff får jobba med både agility och upplet. Tunnlarna är hans favoriter, och han vill helst springa igenom dem flera gånger på samma bana. Men också balanshindren gillar han.

Man behöver inte vidta några som helst åtgärder för att höja hans motivation: den är maximalt på topp. Oavbrutet, hela tiden.

2 kommentarer:

agilitytokar sa...

Härligt att Falstaff gillar agility! Vi ser framemot att få tävla med er igen!

Baron liksom Bianca har kanske gjort sitt på banorna p g a sin hälsa?

Kram
Ann och de svarta monstren

Anonym sa...

Tack för inlägg i hawaiidagboken i Karlshamn den 4/6. Den var till glädje för många inte minst vi som lagt dit den men någon brände upp boken den 10 juni. Allt finns lagrat digitalt så det gör inte så mycket att den förstördes. Ha en bra sommar och välkomna tillbaka till Blekinge
MVH C

Google Analytics