2009-02-23

Brevbärare

Media rapporterar:


"370 000 kronor använde den danska posten på mutor i fjol. Brevbärarna tycker att det är väl använda pengar, för de gick till runt 25 ton hundgodis, som de har med på turen.

Men det är inte alltid mutorna hjälper. Förra året blev 335 brevbärare hundbitna i arbetet."


Baron och Falstaff har synnerligen goda relationer till våra brevbärare. Om hundarna är ute när breven utdelas är det åtminstone två brevbärare som stannar, gosar med hundarna och bjuder på godis.

Huruvida detta bekostas av Posten AB eller av brevbärarna själva vet vi inte.

Baron och Falstaff kvittar det lika. De blir mycket glada och nöjda när posten kommer, och skulle aldrig få för sig att bita någon över huvud taget, allra minst en brevbärare.


9 kommentarer:

Anonym sa...

Hej på er.
Nej jag tror inte ´brevbärarna här i Skara kan klaga på mina hundar heller. De brukar oxå stanna och gosa innan de fortsätter sin runda. Men något godis har vi inte sett hittills. Kan det vara att de tycker mina fluffar är för små för mutor??

Anonym sa...

Även agilitytokarna gillar brevbärarna!Visserligen kan bc:arna skälla lite men det är för att de inte blir klappade!!! De åmar sig som "s" för att få uppmärksamhet!

Linda sa...

roligt inlägg! Bertil skäller så fort han hör brevlådelocket smälla igen. men bitit någon brevbärare har han inte gjort...ännu iaf =)

kram från oss

Anonym sa...

Carl J.Francke undrar om det är Leif eller Lena som är favoriten?
F.ö. träffade jag en kusin till Falstaff i Malmö idag. Han var väldigt långhårig. Hur är kotymen egentligen; Skall denna goa hundras klippas ofta eller...
Kramma doggarna

Anonym sa...

Oj, tänka sig att posten gör något sånt! Det hade jag ingen aning om. Dina ger sig inte på brevbärare hon heller, men sen älskar hon också allt och alla. Enda gången hon inte tycker om folk är när hon inte ser dem, då morras det. Därför fick brevbäraren en ordentlig utskällning (Det är väl inte så konstigt när han praktiskt taget bröt sig in genom dörren om man ser det ur hennes synvinkel) men nu har vi fått postboxar så brevbäraren är inte längre någon farlig inbrottsling hehe.

Anonym sa...

Kan ni inte lära dessa intelligenta och trevliga hundar att tugga i sig inbetalningskort och räkningar (utan att bita brevbäraren)? Det kommer att ha en positiv inverkan på ekonomin.

Hälsningar från en ostligare position

Anonym sa...

Angående förra inlägget:
EN nos..
..men flera NÖSS!!!!
=)
Kramar från Fatima och spanielligan

Anonym sa...

Vad sägs om att ge brevbärarna lite godis?
Carl J. Francke

Anonym sa...

Hej!
Med tanke på din kommentar i Lokes blogg: Leksands knäcke!! Vad kul!!
Kram Kathi

Google Analytics