2009-06-24

Konsten att leta upp

Baron, Falstaff och vår gäst Vega känner av värmen.

Det är ingen högre intensitet i deras aktioner, när temperaturen - som idag - överskrider 25 grader.

Promenaderna blir kortare än vanligt, och helst vill de söka sig till skuggiga platser och ta det lugnt.

En aktivitet som passar bra sådana dagar är upplet: vi vallar av en sökruta, lägger in ett antal leksaker och låter hundarna leta upp dem.
Det kan de göra i lugnt och avstressat tempo, och några längre sträckor behöver de inte tillryggalägga. De håller sig inom rutan.

När vi sätter på dem deras tjänstetecken förstår de genast sin uppgift: att leta upp!

Både Baron, Falstaff och Vega tycker att det är roligt. Och för varje återfunnen leksak väntar förstås en belöning!




.

2 kommentarer:

Klaus-Peter Beiersdorf sa...

Tjena Baronen och Falstaff,

Äntligen har sommarsolen hittat ut bakom det molntäcke som täckt himlen i juni. Och med solen kommer värmen. Föreställ dig att du själv skulle behöva gå omkring barfota iklädd päls på den stekande asfalten. Då vore det väl skönt med en svalkande oas i den pulserande storstadsdjungeln?
– Det är därför vi inviger Sveriges första vattenbar för hundar i helgen, säger Peter Crichlow på ”Häst och Hund”.

Vattenbaren – som är en halvmeter hög och ett par meter bred – har placerats strategiskt på Kungsgatan 28 på Östermalm i Stockholm. Precis i nos- och svanshöjd. Den storslagna öppningen av baren sker i helgen. På lördag kommer alla besökande hundar dessutom kunna njuta av ljuvliga snittar komponerade av Sturehofs stjärnkock Felix Netzell. Under minglet ges även chansen att kunna frottera sig med kändishundar. Med lite tur kanske det även dyker upp ett och annat kungligt högdjur eller varför inte en rufsig pudelrockare?

Fenomenet att rikta sig direkt till hunden – istället för till husse och matte – har blivit en populär trend internationellt. I Thailand finns bland annat en radiostation som spelar musik bara för hundar. I Holland har en hundälskande bryggmästare tagit fram en alkoholfri öl speciellt för hundar. Och i Israel har en av de större cafékedjorna låtit inreda speciella bås för hundarna i sina lokaler.

Familjeföretaget ”Häst och Hund” har varit verksamma i 22 år och har en butik i Stockholm samt en webbutik. Detta är andra gången man satsar på utomhusevenemang av det här slaget. I vintras lanserade ”Häst och Hund” en reklamkampanj bestående av en meter höga reklampelare preparerade med köttbullar och korv som placerats på olika ställen på Östermalm. Något som var mycket uppskattat av hundarna.
– Trots att vi är en väldigt liten aktör med begränsade resurser så kan vi på det här sättet rikta vi oss direkt till den moderna storstadshunden, säger Peter Crichlow.

Vattenbaren kommer kunna besökas på Östermalm under sommarmånaderna, med premiär lördagen den 27 juni.
– Vi får bara hoppas att det inte blir stökigt med barslagsmål och fyllehundar på premiären. Men jag lovar att vi i alla fall inte kommer ha några fähundar som dörrvakter. Hos oss är alla välkomna att ta sig en välbehövlig stänkare, skrattar Peter Crichlow.

Vad? Invigning av Sveriges första vattenbar för hundar.
Var? Kungsgatan 28, Stockholm.
När? Lördagen den 27 juni kl. 13.00-17.00

Monica sa...

Va kul med upplet. Inget jag har provat på med mina hundar.
Jo, godis utslängt på gräsmattan men inte mer.
Det gillar dom däremot riktigt mycket och kan sysselsätta dom under flera timmar ibland.
Dock drar värmen ner på tempot gansdka mycket.

Google Analytics