2009-11-10

Övervikt?

Jag läser en rapport:


"I Sverige betraktar vi våra hundar som familjemedlemmar och behandlar dem därefter.

Tyvärr medför det också att mänskliga problem såsom övervikt även drabbar hundar. Hundägare ger sina djur allt bättre kost, försäljningen av köttbaserade foder har ökat mer än spannmålsbaserade foder de senaste fem åren, enligt rapporten som gjorts av butikskedjan Grizzly.

Samtidigt ökar andelen överviktiga hundar i takt med övervikt bland människor. I dagsläget antas 20-25 procent av alla hundar i Sverige vara överviktiga och 30-35 procent av alla svenskar."


Övervikt är inget som Baron eller Falstaff lider av. Som vuxna har de hela livet haft en konstant matchvikt. (Fotot är från förra veckans utflykt till Ullervad.)

Att redovisa till vilken procent matte och husse räknas är något som faller helt utanför temat för denna Barons och Falstaffs blogg ... :-)








.

2 kommentarer:

Ann sa...

Jag tror tyvärr att undersökningen är sann... Det kan man se på våra små tokar! Emellanåt går de upp i vikt och då blir det bantning! Just nu är det My som får tänka på vad hon stoppar i sig! Vilket hon inte gör så det blir vårat jobb...

Kram

AnneSofie sa...

Här läser man alltid intressanta saker!
Som sagt, vilken procent matte å husse hör till ska vi ju inte tala om men husets fyrbenta lider inte av övervikt.
Jag var lite orolig för Marrón som blev av med sin livmoder i våras men hon håller sig precis som hon ska.
Tvärtom är jag faktiskt glad att hon äter, hon hade ingen vidare aptit innan operationen. Vad Leo beträffar - hinner han inte lägga på sig.
Mamma Dorris är oförskämt slank och hade inga problem med att bli av med sina dräktighetskilon.

Hej från
AnneSofie & Co

Google Analytics