2010-07-26

Hallonhunden

Just nu är det gott om mogna och söta skogshallon utefter våra promenadstigar.

Falstaff tycker om dem, och skördar gärna hallonen med stor finess.

Ibland behöver han hjälp för att hitta riktigt stora och läckra bär. Men ofta fixar han det själv.

Som bekant finns det bombhundar, kantarellhundar och narkotikahundar.

Nu kan vi träna Falstaff så att han blir legitimerad hallonhund, med rätt att nosa upp och äta skogshallon.

Observera: bara skogshalllon! Han får inte ge sig in i villaträdgårdar ...


.

.
Baron, onsdagen den 26 juli 2006:

"Träning, hopp-och-lek och promenad med Myntha och Smulan vid Lidköpings BHK. Två små igelkottar i trädgården. Pälsvård på kvällen."
(Ur dagboken)












.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Håller med Falstaff, hallon är riktigt läckra bär.
Har faktiskt anmält Loke och mig till "kantarellsök" i augusti. Ska bli mycket intressant. Kanske vi kan snoka upp lite av skogens guld...

Kram Kathi

Ann sa...

Hallon och smultronhundar har vi tre stycken! Tía har lärt upp Lakrits och Guess, även My lärde hon! Men det ska vara skogshallon eller smultron!!! Fast om man inte kommer ut i skogen kan man ju plocka krusbären i trädgården.... Frukthundar...

Trött matte Ann som vill ha några krusbär själv

Monica sa...

Har inga hallonhundar så jag njuter själv av alla skogshallon som finns i år

Freddie sa...

Hej i stugan!
Peppan slänger en tass till er var och ett slick på näsan...den hunden börjar bli senil ,o) Peppan är ju en PEppan-knäppan men det blir värr med åren ,o)Går på diskbänk efter korv mm, öppnar sopskåpet (OBS! barnsäkrat..) och snor matrester därifrån (hon som ALLTID varit galen i mat, eller hur var det???). Igår fick hon tag på vasst ben som hon gladeligen tuggade på och hjärtat tog ett skutt, bäst att mata på med sparris! Tack vare konkurrens med Aqua så formligen kastade hon i sig all sparris, inte nog med det, därefter tog hon sig in i sopskåpet igen, plockade ut sparrisburken och försvann snabbt iväg...hittade senare den tuggade konservburken i sängen...ja ja den dagen hon går i andra världen då blir det tomt...Ha de så gött!
KRam Peppan med bihang

Freddie sa...

Jo, hörde att Baronen gått vidare...vet ni, jag rastar ju Peppan och akkisen i skogen ibland (ni vet vid viltstängslet strax efter Skara mot Lidköping) och ibland har Peppan blivit som tokig och totalt damsugit backen...kan ge mig katten på att ni varit där strax innan eller något ,o)

Google Analytics