2009-04-21

Hundar på äldreboende

Baron och Falstaff hade kunnat göra stora insatser genom att agera terapeuter och glädjespridare i äldrevården. De har alla egenskaper som behövs för ett sådant arbete.

Nu berättar pressen mera om hundar i vården.

Det refereras till ordföranden i Manimalis - en organisation som behjärtansvärt nog "verkar för att öka kännedomen om sällskapsdjurens positiva effekter för samhället och den enskilda människan" - som säger:

"Genom att använda sällskapsdjur inom omsorgen kan kostnader för både vård och rehabilitering minska."

Men hoppsan och hallå! Man trodde att huvudsyftet med hundarna var att öka kvalitet i vård och omsorg för de äldre, inte att spara pengar!

Kära Baron och Falstaff - fortsätt ni att dagligen höja husses och mattes livskvalitet. Om det sparar pengar eller inte är oss fullständigt likgiltigt!














2 kommentarer:

Anonym sa...

Tänk om man kunde ta till vara på den här kunskapen mer! Jag har haft med mig Loke till gruppboendet (när jag varit ledig, och hälsat på) och det har varit jätteuppskattat bland dom boende, dom pratar om honom i veckor efteråt.
Må så gott, kram Kathi

Anonym sa...

Dessutom är det väl bara en fördel om vovvarna kostar lite eftersom det ger större möjlighet att uppnå nollvisionen för innestående bankmedel när Dagen är kommen...

Herr D. Ysterkvist

Google Analytics