2007-05-13

Agilitytävling i backspegeln


Här berättar Mari om sitt samarbete med Baron i Töreboda:

Så har då Baron och jag deltagit i ytterligare en agilitytävling – på Baronvis. Denna gång var tävlandet i Töreboda på den trivsamma brukshundklubbens område. Vädret var perfekt och domare Börjes banor var roliga och lite knixiga.

Baron och jag piggade upp oss med bus och köttbullar. Övningshindren vid sidan av tävlingsbanan klarade Baron alldeles galant – även slalomhindret!

Agilitytävlingen började bra med Baron sittande framför starthindret inväntande mitt startkommando. Tredje - eller var det möjligen fjärde - hindret var A:et. På nervägen snubblade Baron till och tappade farten och ville inte ta hopphindret därefter. Därför fortsatte vi till mål efter en egen väg passande Baron. Vi fick naturligtvis ingen placering, men Baron hade roligt och så även matte.

Tävlingen på hoppbanan föregicks av mycket svansviftande och nosande efter ”tjejer”. En köttbulle går inte att jämföra med tjejdofter. Dessutom passade det perfekt att rulla runt på gräset minuten före start. Nåväl. Baron satte sig lydigt framför starthindret och väntade på mattes startsignal. På Barons egensinniga vis sprang han förbi starthindret, men återfördes av matte och tog elegant första hindret. Han klarade sig bra fram till och med slalomhindret som han gick igenom lugnt och värdigt. Därefter kom det ett hopphinder, som Baron vägrade att ta. Då tog vi åter en egen väg som gick genom tunnlarna, säcken och det avslutande hoppet.

Så här kommer det nog att bli i fortsättningen när Baron och jag ska tävla i agility. Baron är en hund med mycket glädje och trygghet inom sig. Samtidigt är han lite envis och mycket självständig. Passar det inte att ta ett visst hinder, får det vara. Det finns andra hinder, som är bättre och roligare för tillfället.

Visst är det härligt med en hund som väljer väg själv. Det tyckte jag i alla fall i Töreboda. Varken Baron eller jag hade tråkigt. Kanske säger det en del om vem som bestämmer på banan. Baron är nio år och har väl rätt att gå sina egna vägar. Agilitytävlandet för oss blir i fortsättningen mycket intressant och spännande.

1 kommentar:

Anonym sa...

Vi tycker ni två är så duktiga som kan hitta vägen till mål själva. Tänk på dom andra som måste ha vägledning ;-)

Hälsningar från oss alla på Kennel Beastly's

Google Analytics