2007-05-01

Om en gammal boll

Gissa vad fotot föreställer! Är det ett musei-föremål? En bit av ett klädesplagg från stenåldern?

Nej, det är den återstående resten av Barons och Falstaffs äldsta ännu överlevande leksak: fragment av det som en gång var en spänstig och välpumpad fotboll.

Vi köpte den åt Baron när han var unghund. Otaliga gånger har han lekt med den, och så småningom tappade den luft så att han kunde bita om den. Då fungerade den som en effektiv ljuddämpare: det gick inte att skälla för fullt med en boll i munnen!

Efter hand övertog Falstaff bollen, som då knappast kunde kallas "boll" längre. Den pulvriserades alltmer, och en liten skinnbit är numera allt som återstår.

Men fortfarande - på den f.d. bollens yttersta dagar - går den att tugga på. Med tanke på hur livskraftig den har varit och vilken mångårig glädje hundarna har haft av den måste den anses som en av de bästa investeringar vi har gjort.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Visst är det kul med gamla gejer. Och jag förstår att kilarna fortfarnade gillar den, den har ju funnits där så länge. Såg att ni anmält till Töreboda, jag tar med mig utlovade grejer dit om vi inte ses tidigare.

Lena sa...

Sådana bollrester har vi också. De älskas högt. Jag tror att de smakar extra bra. Har inte hittat någon i rabatten , än...

Google Analytics