2007-06-16

Falstaff - häckklipparen

Falstaff har gjort det nu igen.

Hoppat över häcken! Han vet mycket väl att det är förbjudet. Det är bara tillåtet att stå på bakbenen och titta ut. Han måste få kolla allt intressant som händer: bilar, människor och hundar som passerar.

Det var länge sedan sist, men häromdagen blev frestelsen honom övermäktig. På trottoaren utanför passerade hans gamle kompis Leo, golden retriever, och honom bara måste Falstaff ut och hälsa på.

Så med ett vigt språng efter minimal ansats tog han sig över den dryga metern höga häcken. Till mattes och husses bestörtning, men till Barons och Leos uppskattning: ett sådant utslag av civil olydnad måste bara beundras.

Nåja, Falstaff återfördes i god ordning. Han fick lyssna till en predikan som erinrade honom om det förbjudna i detta tilltag. Fast några bindande löften om bättring avgav han inte: "Häckar är väl till för att man ska hoppa över dem?"

3 kommentarer:

Karin sa...

Agility i praktiken! :)

Lena sa...

;) En gång i tiden har jag bott på samma gata. Häckarna mellan husen var då nya. Vår hund(valp) tyckte att de lämpade sig väl till häcklopp, fram och tillbaka hur många gånger som helst, så visst är häcker till för att hoppas äver.

Anonym sa...

Vilken bedrift! Han kanske kan börja med häcklöpning! Kram Kathi

Google Analytics