2007-12-12

I stället för diskmaskin

Vi har ingen diskmaskin. Det bås under köksbänken där en sådan är tänkt att stå är i stället ett favorit-tillhåll för Baron och Falstaff. Eller rättare sagt: för Baron eller Falstaff. Båset är för litet för att båda ska få plats samtidigt.

Från sin position där kan de hålla utkik över de aktiviteter som bedrivs i samband med matlagning. Utkik är fel ord: draperiet skymmer Barons utsikt. Men det stör honom inte: med eminent hörsel och väl utvecklat luktsinne har han rätt bra koll i alla fall.

Men några effektiva diskmaskiner är varken Baron eller Falstaff. Det är sällan de slickar rent i sina matskålar - lite rester blir alltid kvar. Det som är kvar får matte eller husse diska bort.

Manuellt!

2 kommentarer:

agilitytokar sa...

Tía och My erbjuder härmed en kurs i diskning av matskålar! De är experter! De brukar även övervaka all matlagning! Tía ligger helst precis bakom fötterna på en och My en liten bit bakom... Skulle något lämna diskbänken och vara på väg mot golvet är de beredda!!! Även om det är avsett för soporna... Tack snälla för den fina julklappen!

Kram Ann och de svarta monstren!

Anonym sa...

Om Baron varit en tik hade ett lämpligt namn varit Cylinda ...

Hälsningar/Lars W.

Google Analytics