2006-07-09

Om en förbudsskylt

På våra vandringar och upptäcktsfärder genom livet stöter vi på många anslag och skyltar. Nästan alltid rör det sig om förbud: hundarna får inte rastas, inte kissa eller förorena, inte gå lösa och till och med att de inte får finnas.

Nåja, Baron och Falstaff kan inte läsa, så det är upp till matte och husse att övervaka efterlevnaden av alla förbud.

Skylten på fotot hittade vi på motionsspåret i Istrum, och vi vet inte riktigt hur vi ska uppfatta den. Först tog vi förbudet skämtsamt och tyckte att det var en rolig skylt.

Men jag är inte riktigt säker. Kanske det ligger något i det: att lyktstolpar och annat kan rosta, när ett antal hundar har kissat där. Ja, jag vet inte. Vi får väl se vad som händer med alla de stolpar som Baron och Falstaff älskar att göra ifrån sig på.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Vi har en lycktstolpe vid oss som är rostig hela vägen upp till lampan. Jag skulle vilja träffa den hund som når ända dit upp för att lyfta på benet om det nu är våra fyrbenta vänner som skylten anses vara bovarna i dramat! ;) Har aldrig sett en sådan skylt som Du fotat men det är som Du skriver, man stöter på nya hela tiden!

Anonym sa...

Finns det någonstans hundar får kissa? Det finns de som gnäller om hundarna kissar på en gräsmatta som kommunen rår om... alltså kissar.

Jag kan förstå om folk gnäller när de skiter på gräsmattan och det inte tas upp... men att kissa!

Såg i någon tidning att hanhundars kissande på lyktstolpar kostar massor med pengar... de rostar och kan ramla ner i skallen på folk. Men visste inte att det sätts upp skyltar också.

Google Analytics