2006-05-12


Eftersom viltspårkursen avslutades förra veckan kunde vi i onsdags kväll återknyta bekantskapen med den trevliga ”aktiverad promenad”-kursen.

Ett femtontal glada hundar med mattar och hussar gav sig ut på Sörboleden, strax utanför Lundsbrunn. Med start vid Dala kvarn vandrade vi i Mariedalsåns vackra ravin, där ån flöt stilla, marken var fylld av vitsippor och träden var i full färd med att grönska. Några hundar passade på att svalka sig i vattnet, dock inte Baron eller Falstaff. De nöjde sig med att dricka en slurk varhelst de kom åt.

Vi hade inte så mycket tid att njuta av naturen och scenerierna. På plankor och små broar gällde det att hålla koll på både hundarna och den egna balansen. Så det blev en mycket rolig och ibland lite mödosam vildmarksvandring.

Till den leden återvänder vi gärna flera gånger!

Så igår kväll var det dags för spår i Björstorp med Veronica och Jonas och deras hundar Rick och Bonzo. Veronica med Pucko och Hjalmar fick tyvärr förhinder.

Baron och Falstaff spårade sådär: lite tveksamt och de var nog mer intresserade av diverse andra dofter på marken. Möjligen har någon lagt ut slaktrester till viltet? Men det var ändå OK – hundarna följde spåret och markerade apporterna. Så vi får vara nöjda, särskilt som vi inte har tränat personspår så många gånger i vår.

Inga kommentarer:

Google Analytics