2006-05-23

Nu är flocken i Blekinge ...

Jodå, det gick att hitta en internetanslutning! Jag har sökt skydd på Karlshamns bibliotek undan kyla och den tilltagande sydostsvenska blåsten, och att vara inomhus en stund gör alls inget.

Gårdagens höjdpunkt var besöket på Blekinge hundsim i Halahult, där Baron och Falstaff fick en riktigt ordentlig simträning i bassängen. Glatt och villigt simmade de en dryg halvtimme, och ivrigt skällande jobbade de på för fullt. Det var nätt och jämt att de lät sig hämtas upp ur det sköna vattnet, och jag undrar faktiskt hur länge de hade kunnat simma innan de självmant hade gett upp.

Efter sköljningen tog de igen sig och torkade i en av burarna med varmluftsfläkt, medan matte och husse intog kaffe med våffla. Vi – och framför allt hundarna – ser fram emot ännu en simövning i morgon eftermiddag! (Tyvärr gick det inte att publicera några foton - den här lånedatorn vägrar att ta emot dem!)

I övrigt är det kustnära promenader vi ägnar oss åt. Vågornas skvalp mot klipporna fascinerar hundarna och den friska luften och miljöombytet bekommer hela vår lilla flock ytterst väl.

Ett inte så önskvärt inslag i naturen är fästingarna! Efter varje promenad hittar vi nya i pälsarna, men som väl är har hittills ingen bitit sig fast, såvitt vi har kunnat märka. Förhoppningsvis har fästinghalsbanden god effekt, men hundraprocentig verkan har de inte, det säger oss erfarenheterna från förra sommaren.

Snart är det dags för en sen eftermiddags-promenad, och då hoppas vi att näktergalen är i samma högform som den har varit ända sedan vi kom hit i söndags. Jag undrar om hundarna också uppskattar den melodiska sången från dungarna. Det vill jag gärna tro!

1 kommentar:

Anonym sa...

Som gammal blekingebo bara njuter jag av era rapporter från Blekinge! :-) Det är en underbar natur där, trist bara med fästingar. Hoppas att ni hittar alla otäcka småkryp efter promenaderna!

Google Analytics