2006-05-26

Om dofter, blåst och mera hundsim

"VÄRMEBÖLJA I SOMMAR" läser jag på Expressens löpsedel idag.

Här i Blekinge känns det mycket avlägset. Åtta plusgrader på morgnarna, kraftig vind och regnskurar – sådan är vår dagliga meteorologiska situation.

Men det kan vi inte göra så mycket åt. Baron och Falstaff har fortfarande glada och omväxlande dagar, och vi får helt enkelt anpassa utomhusaktiviteterna efter rådande väderläge.

Att det spöregnade i förrgår kväll gjorde alls inget: då avverkade vi ännu en rolig simträning på Blekinge hundsim i Halahult. Genomblöta blev hundarna i alla fall, och genom ivrigt plaskande såg de till att matte och husse också fick sina kläder lätt fuktskadade.

Igår gick Falstaff och Baron en skön förmiddagspromenad med husse i Brunnsparken i Ronneby. Den parken lever absolut upp till utnämningen som "Sveriges vackraste park. Vi tog skydd för en obligatorisk regnskur i den fina japanska trädgården, och sedan var det bara att nosa sig fram i doftträdgården. Dofterna är starka nog för en människas luktorgan, och hur mycket kraftigare måste de inte vara för en känslig hundnos!

Idag gjorde vi en tur till Listerlandet och lät hundarnas pälsar bli genomblåsta av stormvindarna. Som väl är blev inte gårdagskvällens pälsvård bortblåst! Att sitta en stund och titta ut över havet är lika rogivande för människor som för hundar - det får vi tro.

Nu återstår bara lördagen av vårt besök i Blekinge. På söndag åker vi hem, och det bästa med den resan är att Baron och Falstaff får njuta av en riktigt lååååång biltur!

Inga kommentarer:

Google Analytics