2006-05-04


För ovanlighetens skull får bloggens besökare se ett foto utan Baron och Falstaff!

Så här ligger det till: igår kväll avslutades vår viltspårkurs med korvgrillning. Vi började förstås med att lägga spår åt varandras hundar, och sen promenerade vi till Bockön – en mycket naturskön plats intill en liten sjö – och satte igång grillen. Medan spåren mognade och låg till sig fick Baron och Falstaff ta igen sig i bilen: ladda upp inför det väntande nosarbetet. Så på bilden ses spårgänget njuta av kvällssol och nygrillade korvar. Jag hoppas att Baron och Falstaff INTE får veta att på deras blogg syns en drever, en spaniel och huvudet på en Coton de Tuléar!

Sen var det dags. Falstaff först ut, och eftersom matte inte kunde vara med fick han visa husse vägen. Spåret var kvalificerat, långt och med bloduppehåll och flera vinklar. Men han klarade det galant och med glädje. En gång blev han otålig på husse, och skällde irriterat, men sedan var det raka spåret (!) till den väntande belöningen: rådjursklöven.

Så var det Barons tur. En liten snurr strax i början, men tog sedan an spåret och löste alla svårigheter på sitt vanliga lugna och eftertänksamma sätt. I triumf hemförde han den avslutande rådjursklöven.

Igår tränade vi också skott, och det är inga bekymmer för hundarna. Visst är de berörda, men som det heter i det omdöme de båda har fått i mentalbeskrivningen: ”Avtagande reaktioner på skotten/riktar intresse mot skytten/återgår till aktivitet/passivitet.” Särkilt Falstaff ”riktar intresse mot skytten”. Det är som om han vill säga: ”Vem sjutton är det som skjuter och väsnas!!! Honom ska jag kolla!”

Det har varit en nyttig, rolig och givande kurs, och det är riktigt synd att den redan är slut. Men Baron och Falstaff kommer igen: senare i vår väntar öppen-klass-prov!

Inga kommentarer:

Google Analytics