2006-05-01


Igår: valborgsmässo-afton och kungens 60-årsdag. Med lite kreativt räknesätt skulle man kunna säga att Baron och kungen är lika gamla! Baron är drygt åtta år gammal, och det sägs ju att varje år i en hunds liv motsvarar sju ”människoår”. 7 x 8 = 56, och det går väl att tänja ända till 60 … Jag medger att matematiken är tämligen flexibel, men varför inte? Jämförelsen mellan Baron och kungen kan utsträckas: Baron heter ”Beastly´s Highland Emperor”, alltså KEJSARE!

Falstaff, då? Han är lite drygt fyra år gammal, och vi räknar: 7 x 4 = 28. Det betyder att han är ungefär jämnårig med kronprinsessan Victoria. Eftersom han är uppkallad efter Shakespeare´s figur ”Sir John Falstaff” är det inte alltför långsökt att säga att han åtminstone är adlig.

Idag, första maj, gick vi en regnblöt och småruggig tur i Petersburg, första delen av Flian-leden. Det är lätt att gå vilse i ruskvädret, men till all lycka har vi en erfaren kartläsare och vägvisare med oss - Baron! På fotot studerar han kartan för att sedan ange färdriktningen.

Inga kommentarer:

Google Analytics