2006-06-28

Beardis på bio

En ny Disney-film har nyligen haft premiär i USA. Den heter ”The Shaggy Dog”, vilket betyder ungefär ”En lurvig hund”.

Vad kan det vara för ras? Rätt gissat: bearded collie! När den får svensk premiär vet jag inte, men den marknadsförs hårt i USA med sedvanligt Disney-stuk: prylar, tävlingar, spel och allehanda jippon.

På ett sätt är det roligt att beardisar får den uppmärksamhet de med rätta förtjänar. Och visst ska det bli kul att se filmen.

Men det finns en risk att alltför många tjusas av beardisens charm och till varje pris vill bli ägare till en sådan. För några år sedan blev dalmatiner en oerhört populär ras, efter Disney-filmerna, och ännu längre sedan ledde Lassie-filmerna till att alla ville skaffa en collie.

Nåja, låt oss hoppas att filmen är trevlig att se utan att det leder till att alla måste skaffa en beardis.

Barons och Falstaffs filmkarriär låter vänta på sig. Ännu har inte Disney hört av sig med något erbjudande. Den kamera som hittills mest har fångat dem är husses!

1 kommentar:

Anonym sa...

Ahh, just det ja! Den där disneyjycken är ju en beardis! Har vetat om filmens existens en längre tid då jag är en riktig disneyfreak men har aldrig tänkt på att hunden är av samma ras som Baron och Falstaff! Kanske för att jag är van att se dem snyggt klippta ;)

Google Analytics