2006-04-28



Dagligen träffar vi många hundkompisar, och Falstaff och Baron blir nästan alltid förtjusta. Igår hälsade de till exempel på golden retrievern Quito, som är jämnårig med Baron. Han är mycket dominant, och de visar honom stor respekt. Roligare var det då att träffa softisen Akila, som de satte igång ett glatt race med. Lilla Lisen – okänd ras – mötte vi för första gången på länge, med återseendet stora ömsesidiga glädje.

Kvällen blev inte så kul: dags för pälsvård! Där ingår kamning och borstning av pälsen, kloklippning, insmörjning av trampdynorna, tandborstning – och kontroll av öronen, med eventuell öronrens. Igår klippte vi också bort lite päls runt ögonen för att befrämja fri och obehindrad sikt för hundarna.

Även om det inte är det roligaste hundarna vet finner de sig bra i den stundom lite omilda behandlingen. De vet mycket väl att när det väl är överståndet väntar var sitt grisöra!

(Hoppsan! Datorns rättstavningsprogram protesterar mot ordet ”grisöra”, och föreslår att jag ändrar till ”grisöga”. Det ignorerar jag förstås, och lägger till det för hundarna betydligt mera aptitliga ”grisöra” i min ordlista!)

Inga kommentarer:

Google Analytics