2006-04-20



Här är Baron och Falstaff med sitt byte från gårdagens viltspårträning: var sin rådjursklöv! Tyvärr lyckades jag inte fotografera dem när de med stolt kroppshållning och hög svansföring bär tillbaka klöven.

Båda spårade utmärkt, och ändå var de här spåren längre och svårare, med både vinklar och bloduppehåll. För Falstaff rentav två bloduppehåll, vilket han klarade utan några som helst bekymmer. Han blev bara lite irriterad när spårlinan fastnade i en rishög. ”Matte, varför stannar vi? Spåret är ju inte slut här och jag vill gå vidare NU!!!”

Baron var som vanligt målmedveten och säker – lite fladdrig kan det synas, men det är hans sätt att arbeta: att pejla in spåret och sedan gå med nosen i spårkärnan.

Nästa gång ska vi ge hundarna ytterligare utmaningar: ännu längre spår och så en ”återgång”. Eftersom det är ett tag sedan de fick jobba med det ska det bli roligt att se dem friska upp minnet.

Ett mindre trevligt inslag: årets första fästing kröp på Falstaff. Så nu blir det fästinghalsband!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Snyggt jobbat doggarna!
Ni måste se till att husse skickar in bilder på er till Allers. Ni vinner tävlingen lätt som en plätt!
Krammar från gudfar

Anonym sa...

Hej Bengt! Vad roligt att läsa din blogg. Jag och Veronica Östlund är på Irland nu och kommer tillbaka till Sverige i slutet på maj. Hoppas det är bra med dig! Ge Baron en kram från mig!

Hälsningar Linda

Google Analytics