2006-04-11

Så var det måndag i stilla veckan (”blåmåndag” enligt gammal tradition), 10 april. Nåja, så stilla blir den inte, och den här dagen var en heldag med resa till Kungsbacka och Stefan Andreasson på Hälsa & Helhet. Den här gången hade vi med oss Veronica och Thomas med hundarna Pucko och Hjalmar, våra tränings- och spårkamrater.

Allt gick programenligt och vi hann också med ett besök på IKEA i Kålltorp, även om det inte var en anhalt som hundarna hade någon större glädje av. Det är oerhört värdefullt att få hälsokontroll av Baron och Falstaff, så att vi får ordinationer om massage, eventuell medicinering med mera.

Baron har en svullnad på höger bakben, ovanför knäet, vilket gör att han lägger över vikten på vänster sida. Dessutom är han stel på vänster sida av nacken och i vänster överarm – också det en konsekvens av att han kompenserar att höger bak inte är så spänstig. Flitig massage ordineras, och han älskar att få massage, så det blir inga problem.

Falstaff har en kraftig sträckning i högra låret, som känns särskilt på insidan, och där får han lätt kramp och det smärtar rejält för honom. Dessutom går han lite snett på handlederna, och där får vi vara extra noga med massage.

Båda hundarna fick skön och behaglig laserbehandling, och får numera ett fodertillskott som – utöver vanligt glukosamin – också innehåller M.S.M., som är välgörande för muskler och ligament. Kära läsare av min blogg: jag ska ta reda på mera om M.S.M., för det är faktiskt första gången jag hör talas om det. På förpackningen står ”fodertillskott till häst”, och det låter förskräckligt, men doseringen vi har är anpassad till hundar.

Ja, det här låter som om Baron och Falstaff är illa däran, men så är alls inte fallet. Inget av det som Stefan diagnosticerade är av allvarlig natur, utan går snart över med rätt behandling. Det gäller också våra kompisar Pucko och Hjalmar, som jag tror var mycket glada för dagen.

Så åkte vi tillbaka till Skara en lite annan väg, och naturligtvis gjorde vi täta pauser, med rastning av hundar och fika. Tillbaka vid 18-tiden, ”trötta men nöjda” som det brukade heta i skoluppsatser.


Tisdag 11 april: simträning på Hundhälsan i Tibro är ett idealiskt komplement till gårdagens undersökningar i Kungsbacka.

Vi körde det vanliga programmet med Falstaff och Baron: uppvärmning i bassängen, sedan lite snabbsimning (aerob träning, som det så vackert heter), simning med motstånd (anaerob träning) och sen en bra stund att varva ner i bassängen. En halvtimme för varje hund, och sedan välgörande stretching.

Hundarna älskar det: Falstaff ivrig och lite hetsig, Baron lugnt, metodiskt och njutningsfullt. Jag förstår bara inte riktigt varför de skäller under simningen – så var det inte i början, men jag tolkar det så att simningen är så rolig att de inte kan låta bli. De simmar bra och träningen i bassängen gör stor nytta, så om de vill väsnas så får de väl hållas.

Efter simningen: på med den härliga Obtrack-kostymen, rastning och sen hemresa – och ikväll: rejält trötta.

Två innehållsrika dagar är över, och nu blir det vila och återhämtning tills i morgon.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Det låter som att Ni har fullt upp på dagarna! Härligt med simning och massage för Baron och Falstaff :) Hoppas sträckningen och svullnaden snart är ett minne blott!

Anonym sa...

Hej på Er! Testar att skriva en kommentar! håll tassarna för att det fungerar ;)

Google Analytics