2006-04-13


I dagens inlägg vill jag börja med ett VARMT TACK och STORT BERÖM till Frida som hjälpt mig att snygga till Barons och Falstaffs blogg! Alla kan se hur sobert proffsig den är, och det är helt och hållet Fridas förtjänst. Frida är inte bara duktig med sin sheltie-flicka Myntha utan också oerhört kunnig på IT. Kolla hennes hemsida, http://www.fridasplace.com/ – den bär syn för sägen! Alltså: tack, Frida, för värdefull hjälp och uppmuntran!

Igår kväll var det dags för premiären på vårens viltspårkurs i Remningstorp. Kursledare var som vanligt Roland Warnemark och Rune Holmqvist från Skaraborgs dreverklubb.

Vi hade tur: regnet uteblev, och även om kvällen var lite grå och kylig var det skönt för Baron och Falstaff att äntligen, efter den långa vintern, få ägna sig åt nosarbete. Vi jobbade parvis, och matte fick lägga spår åt lilla tiomånaderstiken Hessi (reservation för stavningen) medan husse lade spår åt ettåriga spanieln Tindra.

Spåren fick ligga till sig medan hussar och mattar fikade och hundarna laddade upp inför sina arbetspass. Och för att vara första gången på åtskilliga månader var resultatet klart godkänt. Det gick inte att ta miste på Barons och Falstaffs arbetsglädje: till och med Baron var så ivrig att sätta igång att jag knappt fick på honom spårselen. Sen spårade han målmedvetet, en aning fladdrigt, men lugnt och säkert. Falstaff hade som vanligt väl bråttom, men hela tiden med nosen i spårkärnan. Och när hundarna kommer fram till rådjursklöven är det inte lönt att försöka med godis: att hitta viltdelen och bära den till bilen är belöning nog!

Sen blir man förstås trött av att spåra (se bilden!).

Så nu ser vi fram emot de kommande onsdagarna, då vi ökar svårighetsgraden varje gång. Målet är förstås öppen-klass-prov senare under våren!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Vad roligt att hitta en beardisdagbok ute på nätet! :)Ska genast göra ett litet bokmärke så jag hittar hit igen!

Ska bli spännande att läsa om er viltspårträning! Har varit lite träda i vår, men kanske kan jag få inspiration till att ta upp det igen.

GLAD PÅSK!!!
Önskar
Linda, Millie & Penny

Anonym sa...

Roligt att Ni kommit igång med spårningen! Tummen upp också för att Du fått in en bild i inlääget också - det piffar verkligen upp det hela!

Google Analytics