2006-04-22


Vilken succé!

Eftersom husse var handikappad genom knäskada var det Frida – Mynthas matte – som ”körde” Baron på dagens agilitytävlingar i Mariestad.

Och det var ett lyckokast. I agilityklassen kom ekipaget i mål på en mycket hedersam 14:e plats. I hoppklass blev det visserligen diskning, men trots det genomförde de ett mycket bra lopp.

Det var roligt att se! Baron glad, följsam och uppmärksam, Frida tydlig, flexibel och med en oerhörd förmåga att ”läsa” Baron. Visserligen känner de varandra sedan gammalt och gillar varandra, men förut har de inte ens tränat tillsammans, än mindre tävlat. Deras samarbete var imponerande och på banan var de en enhet, ett riktigt ”team”.

Läs gärna vad Frida själv tyckte på hennes hemsida! Där finns också några action-fyllda foton. Att sen Frida gjorde ett storartat lopp med sin egen hund Myntha fulländade denna soliga och spännande agilitydag.

Över huvud taget var det en stor dag för Götene brukshundklubb. Jag har inte alla resultat, men Monica med Brindisia, Gunilla med Enya, Sanna med Skip och Bea med Ebba – alla nådde de framstående positioner och flera ”pinnar”. Tänk om det hade varit en lagtävling!

Tro nu inte att vi glömde lille snygge charmören Falstaff! Nej, nej – som Barons främste supporter hejade han på med ivriga skall, och sen fick han ett intensivt träningspass på framhoppningsbanan med några hopphinder, gungan och slalom. Den dag han lugnar ner sig och stressar av – ja, vad månde bliva?

Förresten: jag hoppas att bloggens besökare har sett att Baron och Falstaff har ett eget fotoalbum på Fridas hemsida. Klicka på ”Galleriet” – ”Övrigt” – ”Kompisar” – sen hittar ni Barons och Falstaffs fotoalbum. Vilka bilder!

Inga kommentarer:

Google Analytics