2006-04-08

Det kan vara dags att summera något av det som har hänt under vecka 14. Visserligen är det bara lördag, men jag får väl komplettera med det som eventuellt inträffar i morgon.

(En parentes: jag lyckas aldrig lära mig att ange tiden efter veckonummer. Vecka 14 säger mig väldigt lite, så jag föredrar att uttrycka det med datum: 3 – 9 april!)

Snön har i stort sett försvunnit. Det ligger bara kvar lite oaptitliga högar här och var, men nu går det utmärkt att ta sig fram på våra vanliga skogspromenader. Ett undantag är Petersburg, där skidåkare och vandrare har tryckt till snön på elljusspåren så att vi fortfarande får ta det försiktigt.

Men igår var vi ute i Händene-skogen för första gången på flera månader. Stigarna är härligt mjuka både för människofötter och hundtassar, och vi blev riktigt sugna på att återuppta spårningen efter långt uppehåll.

Veckans höjdpunkt blev ändå onsdagskvällens ”aktiverad hundpromenad” på Götene brukshundklubb. Ett femtontal hundar av olika storlek, ras och kön vandrade i mestadels god sämja minst en halvmil genom skogarna med sina ägare. I pausen tränade vi platsliggning i grupp – mycket bra, Falstaff och Baron! Sen hade vi fikapaus, också det en nyttig övning för hundarna: att förhålla sig någorlunda passiva medan hussar och mattar förtär medhavda drycker och smörgåsar. Det var en rolig och hälsosam kväll, under Ulla Janssons och Carin Almgrens omtänksamma ledning.

Vi har otur som tyvärr måste hoppa av detta trevliga arrangemang efter bara två gånger. Nästa vecka börjar nämligen viltspårkursen i Remningstorp, typiskt nog också den på onsdagar. En svår prioritering, men det kan inte hjälpas: viltspårträning känns just nu viktig för oss.

I tisdags begick vi ytterligare en ”nypremiär”: en lång runda på Axevalla hed! Vi försökte oss på det för någon månad sedan, men snön låg så djup att det var svårt att ta sig fram. Nu gick det utmärkt, för även om det var blåsigt fick hundarna rikligt utlopp för sitt ”spring-i-benen”.

Så vi åkte till heden också i torsdags, och det var ett trevligt sätt att fira Falstaff på hans fyraårsdag. Gratulationerna fortsatte på kvällen, dessvärre med pälsvård, men i gengäld med grisöron både till Falstaff och till Baron.

Med anledning av Falstaffs födelsedag gick jag igenom den mapp där vi förvarar alla intyg, diplom och andra värdehandlingar. Jag läser i ett blad från uppfödaren, Reinlakes, följande: ”Falstaff föddes som nummer 2 i kullen klockan 05.30 den 6 april 2002. Födelsevikt 325 gram.” Han har vuxit till sig, och väger nu runt 22 kilo, något mer än Baron, som emellertid kompenserar sin relativa litenhet med auktoritet!

Notiser: i går iakttogs årets första sädesärla! – Baron och Falstaff ensamma hemma hela kvällen. Skönt att slippa matte och husse några timmar.


Det var några höjdpunkter från veckan som gick. Nu laddar vi för nästa vecka, som blir intensiv: resa till Kungsbacka och vår osteopat Stefan Andreasson, simträning i Tibro, viltspårkurs och så på långfredagen hinderfixande på brukshundklubben. Innehållsrikt och spännande: vi ser fram emot vecka 15, förlåt: 10 – 16 april!

Inga kommentarer:

Google Analytics