2006-10-04

Nu är vi ute och cyklar!

Cykelsäsongen har börjat.

Den har väl egentligen pågått länge, men i somras var det alldeles för varmt och jobbigt för Baron och Falstaff att springa långa sträckor bredvid cykeln. Så vi kom av oss lite, och först igår kom vi på att nu kan det vara dags. Svalt i luften och hyfsat torrt på stigar och i gräset.

Vi bor nära förträffliga cykelvägar. Ingen trafik och bra underlag för hundarna att springa på. På fotot är det Baron som travar fram.

Vi kopplar hundarna - en i taget - vid vår förträffliga springer-ställning som vi har monterat på cykeln och som är mycket användbar. Baron och Falstaff håller lagom avstånd till cykeln, och husse kan hålla båda händerna på styret, helt i enlighet med trafiksäkerhetens krav.

Som konditionsträning måste det vara mycket nyttigt. Dessutom syns det att hundarna tycker om att få sträcka ut riktigt ordentligt.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Nej, skriva ett helt inlägg om vallning :) Om du vill? Du kan maila det till sara@logsko.se

Vad härligt med en cykeltur, min cykel blev stulen :/

Anonym sa...

så hos er är försäsongsträningen redan igång ser jag! :) vi har varit usla på löpturer det senaste och har kunnat skylla på förskylningar och "sträckt rygg" om vartannat, men nu är det nog dags att vara lite strängare med vår gemensamma konditionsträning tror jag minsann... fast biggles uppskattar inte alls företaget fullt så mycket som baron och falstaff verkar göra. den första kilometern är störtkul (tja, kanske till och med den andra också) och biggs trivs med att tempot är lite högre och han slipper vänta in tvåbeningen hela tiden. Han fnattar runt och nosar och ruschar, men intervalllöpning (nosa - springa ikapp matte - nosa - springa ikapp matte osv) tar på krafterna och restrerande kilometrar lunkar han med missnöjd min. :)

lycka till med flåset och tack för påhälsningen hos oss och fina ord i gästboken!

Lena sa...

Springer är kanonbra! Våra hundar älskar att springa brevid cykeln. Ibland går det undan, vill jag lova!

Google Analytics