2006-10-30

Om en ritual


Baron är mycket noga med underlaget när han ska lägga sig. Energiskt och mål-medvetet krafsar han i sina filtar och ser till att de erbjuder precis det han vill ha för att kunna sova.

Falstaff är inte så noga. Han kan lägga sig och somna nästan var som helst. Och när som helst …

Men Baron har också en annan ritual. Den går han igenom ibland på kvällarna, när husse och matte tittar på tv. Under det lilla bordet ligger en sträv och hård matta, som han krafsar och gräver i för fullt. Vi har trott att han försöker dra ihop den till ett veck, som han sedan kan lägga sig mot.

Problemet är att han aldrig lyckas. På mattan står både fåtöljer och ett bord, och den går inte att rubba. Ändå ger han sig inte utan försöker gång på gång förflytta den. Tursamt nog är den mycket stryktålig.

Han har helt säkert insett att han inte kan rubba den. Men det har blivit en ritual, som han gillar att genomföra. Allt medan Falstaff, matte och husse förundrat iakttar honom.

1 kommentar:

Anonym sa...

Biggles han gör precis som Baron när han ska lägga sig han. Ihärdigt krafsar han sig ända ned till botten på bädden så skumgummit yr (efter fem år börjar det bli dags för en ny bädd... :)) och fällarna flyger! :)

Google Analytics