2006-09-26

Baron sjuk - men frisk igen!

Så var det dags igen: Baron blev sjuk!

Några gånger om året brukar det hända. Plötsligt skakar han i hela kroppen, ser ynklig ut och går och gnäller utan att få någon ro. Svansen låg och med ett kroppsspråk som tydligt visar hur dåligt han mår. Han äter inte heller något.

Lika snabbt som det kommer lika fort går det över, efter några timmar. Ingen veterinär har kunnat förstå vad det beror på. Men själva är vi nästan säkra på att det har med magen att göra eftersom han då och då ängsligt tittar dit.

Det enda vi kan göra är att vara nära honom och ge honom lite lätt massage, nästan bara som beröring.

Igår hade vi just startat den aktiverade promenaden vid Folkets park i Götene, när han plötsligt stannade, darrade och vägrade följa med. Det var bara att avbryta och återvända till bilen och åka hem. Fram på natten upphörde skakningarna och han sov lugnt, och i morse var han nästan sitt gamla vanliga jag igen, bara lite "låg". Han är fortfarande matt, men har ätit och druckit. Falstaff äter alltid bra, så det är egentligen onödigt att han figurerar på ett foto vid matskålen.



Det är intressant att se hur Falstaff reagerar när det händer. Han, som annars ofta vill vara nära Baron, drar sig undan, som om han tänker: ”Käre storebror, jag ser att du inte mår bra. Då ska jag låta dig vara ifred och inte störa dig.” När Baron lade sig i bilen var det nästan så att Falstaff vägrade hoppa in, det som han annars gör med stor glädje. Han tyckte nog att Baron borde få vara för sig själv i bilen.

Men som sagt: nu är nästan allt som vanligt igen. Slutet gott – allting gott!

2 kommentarer:

Emma sa...

va skönt att baron mår bra igen! inte kul när ens älskade djur mår dåligt =(

Anonym sa...

Vad otäckt det som just har hänt Baron! :( Skönt att höra att han mår bra igen i alla fall. Ge honom en stor kram ifrån oss!

Google Analytics