2006-09-18

Om en speedkula

Alla som känner Falstaff vet att han är ett formidabelt fartvidunder: en greyhound i bearded-collie-päls! OK, det var en lätt överdrift, eftersom han är klippt. Men det tycks bara göra honom ännu snabbare.

Baron kan också vara snabb, men då ska det antingen finnas en raksträcka med fem-sex hopphinder eller en fårflock att hålla koll på.

I Alingsås finns en hundkapplöpningsklubb, Speedy Dogs, där alla hundraser får testa en bana och visa vad de eventuellt går för. Alltså inte bara greyhounds eller whippets.

Vi ska försöka åka dit en kväll för att se hur Baron och Falstaff agerar. Sätter de efter den elektriska haren, och hur långt? Eller struntar de i den? De är ju inte dumma, utan fattar nog genast att det inte är en riktig hare.

Går det bra kanske vi kan inbjuda till Svenskt Kapplöpningsmästerskap (SM) för Bearded Collies. Jag är ganska säker på att Falstaff vinner. Med Baron som god tvåa ...

1 kommentar:

Emma sa...

ååh va kul!! om ni åker dit kan ni väl säga till mej, för jag skulle jättegärna testa de me pompe oxå! kan ju va kul å åka samtidigt i så fall =)

Google Analytics