2006-09-06

Om hundar i valet



Jag har redan berättat om Barons och Falstaffs totala ointresse inför det stundande valet. Inte ens valet till kommun-fullmäktige kan engagera dem. Det enda som kan förmå dem att lyfta blicken (och bakbenet!) är de otaliga valaffischer som kantar våra promenadvägar.

Men om de struntar i politik – vad anser politikerna om Baron och Falstaff, och om hundar i allmänhet?

Kennelklubben har sammanställt svaren från riksdagspartierna på några hundrelaterade frågor. Möjligen är det lite tröttsam läsning, för jag undrar hur mycket beslutsam handlingskraft som egentligen ligger bakom alla välvilliga och inställsamma ord.

Dagens Nyheter undersökte förra veckan vilka hundraser som är registrerade för kandidater i de olika partierna. Så här redovisades resultatet:

Centerpartiet – tax
Feministiskt initiativ – labrador och jack russell-terrier
Folkpartiet, miljöpartiet och vänsterpartiet – blandras
Junilistan – pudel och mops
Kristdemokraterna och moderaterna – schäfer
Socialdemokraterna – siberian husky

Inte en bearded collie så långt ögat (och undersökningen) når! Inte undra på att Falstaff och Baron – som på fotona – längtansfyllt tittar ut över omgivningen. Var finns den politiker som satsar på oss?

1 kommentar:

Emma sa...

*hehe* kul å läsa om hundraserna!! där kan man fundera lite på vad som finns att tolka ut av det.. varför just dom hundraserna. eller oxå e de slumpen..

Google Analytics