2006-09-07

Om ett friskintyg

Igår genomgick Baron en stor undersökning inom ramen för seniorhälso-programmet på djursjukhuset i Skara.

Han blev verkligen ompysslad av veterinär och sjukvårdare, och provtagningen underkastade han sig med sitt vanliga jämnmod. Även om han på fotot ser lite slokörad ut var det inte något i proceduren som han upplevde som obehagligt.

Så nu är han klämd på och analyserad både kors och tvärs. Svalg, öron, tassar, hjärta, lungor och lymfkörtlar – allt befanns vara i bästa form. Blodprovet visade fina värden på lever, njurar och socker. Han är vid gott hull (20,9 kg) och tänderna är fina, nästan helt utan tandsten.

Enda minus var att proteinhalten i urinen var något hög, vilket enligt veterinären indikerar en lätt förhudskatarr. Men det var så obetydligt att det inte behöver åtgärdas. Det gäller bara att vi är uppmärksamma på flera eller varaktiga symptom.

Vi var inte egentligen oroliga för att det skulle vara något fel på Baron. Men det känns skönt att ha fått ett kvitto på det, ett friskintyg!

För Baron blev allt en spännande upplevelse, och det var en trött liten hund som tidigt somnade i husses fåtölj.

Falstaff, då? Jo, han var lite småsur för att inte också han blev undersökt. Han vill ju gärna vara huvudpersonen! Vi tröstade honom med att han ännu inte riktigt platsar inom ramen för just SENIORhälsoprogrammet.

1 kommentar:

Anonym sa...

Så bra som Ni sköter Era härliga herrar så är jag inte förvånad över det fina resultatet! :)

Det vore kul om vi kunde ses någon dag. Både mamma och jag skulle gärna vilja ha en liten kurs i massage. Och för övrigt så vore det bara kul att ses! Dixie har verkligen vuxit sedan Ni senaste såg henne - hon är i jämnhöjd med Myntha nu men fortfarande samma, härliga charmtroll! :) Smulan har också vuxit, om än inte lika mycket på höjden så desto mer i pälsväg ;)

Google Analytics