2006-09-20

Om nyfikenhet


Falstaff har alltid varit nyfiken på allt och alla. Han anser - med rätta - att om man inte är nyfiken och håller koll på tillvaron får man aldrig veta något. Baron menar - med ålderns rätt - att han sannolikt redan har sett det mesta.

I somras såg vi till några bortresta grannas trädgård och vattnade (vilket behövdes). Hundarna älskade att få följa med och undersöka en annan trädgård än den egna.

Det här åtagandet har nu upphört, men varje morgon hämtar vi gårdagens lokaltidning i deras brevlåda. Hundarna får nu inte gå in i trädgården, men Falstaff är ivrigt nyfiken varje gång: är det någon hemma? Kommer dom ut och hälsar på mig? Vad är det som ligger i brevlådan?

Baron iakttar på avstånd - inget att hetsa upp sig för, tycker han. Åtminstone inte förrän någon kommer ut, eller matte hittar något mera intressant än en gammal tidning i brevlådan.

1 kommentar:

Anonym sa...

Härligt med nyfikna och framåt hundar! Förstår att det måste ha varit spännande att utforska lite andra domäner än den egna trädgården! :-)

...på tal om nyfikenhet... jag är mycket nyfiken på hur bilden av Sera blev..! Den som du tog på klubben då Sera ställde upp sig i sin nya fina kortklippta frisyr! :-) Skulle bli jätteglad om du kunde maila bilden till mig - jag har inte lyckats ta någon bra själv, och nu är hon snart långhårig igen! :-)

Google Analytics