2006-12-29

Om en plats för meditation

Om Falstaff tycker om att betrakta yttervärlden vid dörren till trädgården intar Baron gärna en något mera upphöjd position.

Föralldel: också Baron sätter sig gärna vid dörren. Men en av hans favoritplatser är husses fåtölj, där han har bra överblick både över det som händer utanför fönstren och i hela rummet. (Husses fåtölj? Ja, vems det egentligen är kan diskuteras.)

I den positionen mediterar han över livet, somnar gärna in och drömmer sina trevliga och goda drömmar. Fast han är aldrig så djupt inne i sina funderingar att han tappar kontrollen. Händer något är han med, och följer uppmärksamt varje skeende.

För övrigt läser jag i dagens DN ett reportage om hundar, smällare och fyrverkerier under nyårshelgen. Ett elände som orsakar stort lidande för många hundar. Ingen tycks vilja eller kunna göra något åt det, varken en tandlös kennelklubb eller en obefintlig ordningsmakt. Eller likgiltiga politiker.

Falstaff och Baron har redan börjat sin träning och anpassning - här i Skara har det smällt varje kväll sedan juldagen! De gillar det inte, men de kan hantera det.

1 kommentar:

Anonym sa...

Vi sänder er en tanke på ett GOTT SLUT 2006 och ett GOTT NYTT 2007.
För egen del med hopp om många läsvärda bloggar från filialen i SKARA.

Hälsningar från
HUVUDKONTORET i RINKABY

Google Analytics