2006-12-26

Om julklappar

Visst fick också Baron och Falstaff julklappar. Självklart!

Fast deras paket vågade vi inte lägga under granen. Stöldrisken hade varit alltför stor. Vår misstanke var berättigad: det gjordes ett försök till snatteri av en av mattes julklappar. Baron kunde inte behärska sin nyfikenhet.

Men hundarna fick leksaker, godis och var sin prinskorv, allt inslaget i julpapper enligt konstens alla regler.

Det är roligt att se deras iver och nyfikenhet när de packar upp sina klappar. Nåja, packa upp är nog inte rätt uttryckt. Slita upp passar bättre: tänder och tassar jobbar frenetiskt.


Ibland undrar jag om det inte är just det som de tycker är så kul: att öppna paketen. Vad som sedan finns i dem har inte så stor betydelse. Visst tuggar de en stund på leksaken och de sätter förstås i sig godis och prinskorv.

Men det ser ut som om hundarna tycker att det allra häftigaste är att slita upp paketet. Hela deras kroppsspråk utstrålar spänning och lycka.

1 kommentar:

Anonym sa...

Härligt att läsa om att era killar beter sig likadant som mina tjejer. Vi hade en stöld av en julklapp ett par dagar före jul som tillhörde en kanin i familjen. Men som du säger dert är nog inte så viktigt vad paketet innehåller utan själva öppnandet är viktigast.
Ha en riktigt god fortsättning

Google Analytics