2006-12-16

Om närhet

Baron och Falstaff har lite olika inställning till närhet.

Falstaff älskar att vara alldeles intill matte eller husse. Ofta får han inte nog av att gosa: att bli klappad och kelad med. Han tycker om när man kliar honom bakom öronen. Eller när man klappar honom på bröstet och magen. Han lägger sig gärna med alla tassarna i vädret så att han ska bli smekt på magen.

Baron däremot är mer förnämt restriktiv. Han gillar rejäl massage på hela kroppen och nästan grymtar av välbehag. Det gör honom också väldigt lugn. Det har till och med hänt att han somnar under pågående massage. Men att bara bli kelad med eller klappad - det är inget för honom. Håller vi på med det för mycket och för länge går han sin väg.



Apropå somna: igår kväll somnade Falstaff på mattan framför tv:n på husses hand. Det tyckte han var skönt och tryggt. Också husses hand och arm somnade.

Det gjorde alls ingenting. Jag ville inte störa eller väcka honom. Och att få känna närhet till Falstaff eller Baron - det fyller mig med stor lycka och glädje.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hundar är såå mysiga! Det är så härligt med deras närhet. Sånna hundar som inte är så överförtjusta i att bli klappade är desto mysigare när de väl kommer och vill gosa! :)
Hoppas ni har en bra helg!

stenbocken sa...

Nä men Bengt!!?
Vad har hänt? Har ni knuffat ner hundarna från soffan???? VARFÖR ligger Falstaff på golvet??? =D
Stora kramar från Spanielpacket

Google Analytics